SAJTÓKÖZLEMÉNY

2015. 01. 27.

AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM TÁMOGATÁSI
RENDSZERÉNEK FINANSZÍROZÁSÁVAL MEGVALÓSUL A „HA RÉSZT VESZEL, TÖBB LESZEL!” PROJEKT

A mezőberényi Mécses Szolgáló Közösség Egyesülete megalakulása óta fontos szerepet tölt be a fogyatékkal élők és a hátrányos helyzetű emberek életének segítésében. Ezen emberek számára a foglalkoztatás az a terület, ahol teljességben meg tudják élni, hogy ennek a társadalomnak ők is hasznos tagjai és ők is hozzá tudnak tenni valami a társadalom egészéhez. Szervezetünk 47 156 800.-Ft vissza nem térítendő támogatást nyert, a TÁMOP-5.3.8.A2 projekt keretén belül a megváltozott munkaképességű személyek hatékonyabb tranzitálhatósága érdekében olyan képzési lehetőségeket kínál, amelyek figyelembe veszik ezen személyek speciális igényeit, valamint alkalmassá teszik őket arra, hogy akár a védett foglalkoztatásban, akár a nyílt munkaerőpiacon történő elhelyezés esetén alkalmazni tudják azokat.

Szükség van arra, hogy azoknak a megváltozott munkaképességű személyeknek, akik olyan egészségi problémával, korlátozottsággal élnek, hogy elhelyezkedési esélyeiket a lokális munkaerőpiac kedvezőtlen volta miatt bizonytalannak, esetleg kilátástalannak tartják olyan, a foglalkoztathatóságuk hatékonyságának növelése érdekében speciális kompetencia-és készségfejlesztést, valamint képzési lehetőségeket biztosít szervezetünk szakembereink segítségével, amelyek ezt a gondolkodást megváltoztatják, továbbá felmérjük képességeiket ezzel is hozzásegítve az elhelyezkedésüket védett foglalkoztatóknál, vagy a nyílt munkaerőpiacon. Jelen projekt egy nagyon fontos állomás és lépés abban, hogy a megváltozott munkaképességű emberek megkapják azokat a képzéseket, fejlesztéseket, amelyek a nyílt munkaerő-piaci integrációjukat segítik elő a térségben és a szervezetben dolgozó, érzékenyítő, személyiség és kompetencia-fejlesztő képzéseket megvalósító szakemberek pedig át tudják adni azokat. A szervezet küldetése, hogy megmutassa a magyar társadalomnak, hogy ezen emberek nem csak a védett foglalkoztatási formákban, hanem a nyílt munkaerő-piacon is képesek dolgozni, az egészséges emberekkel azonos értékű munkát végezni, csak meg kell találni azokat az eszközöket, amelyek a kitűzött célhoz hozzásegítik őket.

Sajtóközlemény1.pdf letöltése

2015. 10.

AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM TÁMOGATÁSI
RENDSZERÉNEK FINANSZÍROZÁSÁVAL MEGVALÓSULT A „HA RÉSZT VESZEL, TÖBB LESZEL!” PROJEKT

A mezőberényi Mécses Szolgáló Közösség Egyesülete megalakulása óta fontos szerepet tölt be a fogyatékkal élők és a hátrányos helyzetű emberek életének segítésében. Ezen emberek számára a foglalkoztatás az a terület, ahol teljességben meg tudják élni, hogy ennek a társadalomnak ők is hasznos tagjai és ők is hozzá tudnak tenni valami a társadalom egészéhez. A szervezet számára ezért volt olyan fontos és nagy jelentőségű, hogy 47 156 800.-Ft vissza nem térítendő támogatást nyert, a TÁMOP-5.3.8.A2 projekt keretén belül. Ennek köszönhetően a megváltozott munkaképességű személyek hatékonyabb tranzitálhatósága érdekében olyan képzést tudott megvalósítani, amely figyelembe veszik ezen személyek speciális igényeit, valamint alkalmassá teszik őket arra, hogy akár a védett foglalkoztatásban, akár a nyílt munkaerőpiacon történő elhelyezés esetén alkalmazni tudják azokat.

A szervezet küldetése, hogy megmutassa a magyar társadalomnak, hogy ezek az emberek nem csak a védett foglalkoztatási formákban, hanem a nyílt munkaerő-piacon is képesek dolgozni, az egészséges emberekkel azonos értékű munkát végezni, csak meg kell találni azokat az eszközöket, amelyek a kitűzött célhoz hozzásegítik őket. Az 2014. november 1. – 2015. október 31. között megvalósított projekt egy ilyen eszköz volt. A beruházás legfőbb eleme, egy 20 órás kompetencia-fejlesztő képzés volt, amelyen - a tréner, rehabilitációs tanácsadó, mentor szakemberek hatékony közreműködésével - 50 fő megváltozott munkaképességű vett részt. Ez a speciális képzés segített nekik abban, hogy növeljék foglalkoztathatóságuk hatékonyságát, elhelyezkedési esélyeiket a munkaerőpiacon. A fejlesztés, amit a kurzus során kaptak, az új készségek, kompetenciák, amelyeket megszereztek segít abban, hogy magabiztosan és hitelesen képviselhessék a tudásukat és az alkalmasságukat a nyílt munkaerő-piacon is.

Sajtóközlemény2.pdf letöltése